WOENSDAG 19 DECEMBER 2012

MELSELE - SPORTKRING ST NIKLAAS

5 - 2

De laatste wedstrijd van dit jaar was tegen SK St. Niklaas dat ons in de heenwedstrijd met 4-2 verslagen had. Het was alleszins een bewogen begin van de week met Jarno Stevelinck, Jens Petrusson en Yentel de Ben die ziek vielen. Voor Jarno kwam de wedstrijd nog ietsje te vroeg; Yentel probeerde wel, maar had toch te veel last en Jens leek gelukkig voldoende genezen. Beide ploegen begonnen vol overgave aan de partij, maar geen van beide kon één van de doelmannen echt op de proef stellen. Het verdedigend werk werd redelijk uitgevoerd, maar aanvallend leek het nog niet echt te lopen. Dan maar via een stilstaande fase dachten ze bij de bezoekers. Na tien minuten werd een strak getrapte hoekschop perfect naast Maico Roelants binnen gekopt, 0-1. Bij Melsele was de goede wil wel aanwezig, maar zuivere passing en kansen bijeen sprokkelen zat er precies niet in. Vijf minuten voor pauze komen we dan nog goed weg als de rechterflank van St. Niklaas even aan de aandacht ontsnapt en in het zijnet besluit. En dan net voor affluiten raast Aäron Weekers zijn man voorbij op links en zet voor richting penaltypunt. Een verdedigertje legt de bal panklaar voor de goed gevolgde Stefan Meert, die de uit de lucht vallende gelijkmaker tegen de netten trapt, 1-1. Een opsteker voor onze jongens net voor de rust na een erg gesloten eerste 25 minuten.

De tweede helft krijgen we een totaal ander spelbeeld. Onze jongens grijpen St. Niklaas onmiddellijk bij de keel en geven ze geen gelegenheid meer om rustig uit te verdedigen. Een knappe dubbelpas tussen Aäron en Alec Luyckx bereikt Stefan, die op de keeper schiet. Na twee minuten mag Jens een hoekschop trappen. Aäron staat op de juiste plaats om de 2-1 met rechts binnen te duwen. Na vijf minuten opnieuw een goede tussenkomst van de bezoekende doelman op een schot van Stefan na voorzet van Aäron. En nog blijven onze jongens de bezoekers achteruit duwen. In minuut zeven weer een prima voorzet van Aäron naar Alec, die de 3-1 met links in de verste hoek binnenschuift. De kansen die in de eerste helft onbestaande waren, volgden elkaar nu in een razend tempo op. Rond de tiende minuut zat Yentel er twee keer dicht bij. Eerst schiet hij een voorzet van Olivier van Overtvelt te zacht op de keeper, daarna kraakt hij zijn schot op voorzet van Aäron. St. Niklaas geraakt maar niet weg voor eigen doel en na veertien minuten spelen onderschept een stevig opzittende Maarten Busschodts de bal centraal. Met een puntertje in de linkerbenedenhoek scoort hij de 4-1. Op het kwartier tikt Olivier zijn man uit en zet strak voor. Het schot van Jens kan nog net in hoekschop afgeblokt worden. In minuut achttien vindt een erg bedrijvige Olivier centraal Maarten. Die laatste steekt de bal enig mooi door richting Aäron, die de 5-1 beheerst onder de keeper schuift. Een kleine onoplettendheid na de aftrap van St. Niklaas en in een mum van tijd staat Maico oog in oog met een aanvallertje van de bezoekers. Die blijft bijzonder koel, omspeelt knap onze doelman en duwt de 5-2 eindstand binnen.

Na een eerder zwakke en inspiratieloze eerste helft ondergingen onze jongens een ware metamorfose in de tweede helft en hebben ze de puntjes op de “i” gezet. Een zeer sterke en overtuigende tweede 25 minuten. Hopelijk kan één van de trouwste supporters: Vic, grootvader van Jens, snel zijn favoriete ploeg opnieuw komen aanmoedigen. Zo fier als een gieter op de knappe prestaties van onze leeuwen, wil hij niets liever dan er zo snel mogelijk weer bij zijn. Veel beterschap vanwege de ganse ploeg en tot binnenkort!