ZATERDAG 5 JANUARI 2013

LOCHRISTI - MELSELE

4 - 2

Vandaag trokken we naar Lochristi. De laatste wedstrijd van de heenronde, die op 8 december afgelast werd. Olivier van overtvelt en Maico roelants moesten ziek afmelden en ook Luca vink ontbrak. Na de winterstop en zonder training de voorbije twee weken leken onze jongens niet echt bij de les tijdens de opwarming. En net nu als we het sterke Lochristi moeten bekampen. Toch begonnen we het best aan de wedstrijd. In minuut drie bereikt Jens Petrusson op rechts de achterlijn. Zijn voorzet wordt onvoldoende weggewerkt tot in de voeten van Nathan Malfroy, die iets te zwak schiet om de keeper te verschalken. De reactie van Lochristi liet niet lang op zich wachten. Een minuutje later mist een afstandsschot het doel maar op een haartje. In minuut zes kan Jens alleen op doel afgaan vanaf de rechterkant, maar ook hij ziet zijn harde knal in de korte hoek gestuit door de attente doelman. Het tempo blijft tamelijk laag, maar de inzet langs beide kanten is enorm. Na twaalf minuten dan toch een klasseflits van de linkerflank van Lochristi. Hij ontfutselt de bal van Nathan, schakelt met een knappe beweging een verdedigertje uit en plaatst de 1-0 in de korte hoek. Ook Melsele reageert ogenblikkelijk. Aäron Weekers is sneller dan zijn tegenstander langs de zijlijn en bedient Yentel de Ben centraal op het juiste moment. Zijn schot met links is niet hard, maar wel goed geplaatst in de verste hoek, 1-1. We blijven op dit elan doorgaan en ook de volgende kans is raak. Aäron draait zich mooi vrij op links, is sneller dan zijn man en vlamt de 1-2 overhoeks binnen. Toch blijft Lochristi hoog druk zetten en maakt uitverdedigen op doeltrappen bijzonder moeilijk. Een centrale uittrap wordt onderschept en het schot verdwijnt maar net naast. Het laatste wapenfeit voor de rust is nog voor de bezoekers. Drie minuten voor de pauze kan Maarten Busschodts de bal net niet binnen tikken na voorzet van Aäron.

Een marge van één doelpuntje tegen deze stugge tegenstrever is niet voldoende. Daarom gingen onze leeuwen op zoek naar sneller samenspel en een veiligere voorsprong. In minuut twee eindelijk een mooi uitgespeelde combinatie. Het driehoekje tussen Aäron, Stefan Meert en Alec Luyckx wordt door de laatste met links naast getrapt. Lochristi ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hiervoor een prima gelegenheid op vrije trap. In de vijfde minuut verdwijnt het hoge schot net boven Jarno in doel, 2-2. De thuisploeg zet door en als Arne Heyndrickx de bal in minuut acht mist, kraakt de rechterflank gelukkig zijn schot. Het was slechts uitstel van executie. De vinnige linkerflank van de eerste helft kan optimaal profiteren van een misverstandje achterin tussen Yarno Vermeire, Arne en Jarno Stevelinck. In minuut tien is hij er als de kippen bij om de bal af te snoepen vanop rechts en ook nu weer de bal droog binnen te leggen, 3-2. Ook al willen onze jongens een vuist maken, ze geraken nog maar moeilijk tot aan de overkant. In minuut zeventien komen we dan nog goed weg als Arne alleen tegen drie aanvallertjes komt te staan. Gelukkig gaat de voorzet vanop links voorlangs. In minuut achttien dan toch nog eens een prima mogelijkheid voor Melsele. Via Alec en Yentel komt de bal uiteindelijk voor de voeten van Jens op rechts. Ook nu weer belandt het schot pal op de keeper. Lochristi dreigt nog met enkele pogingen vanop afstand of met verschillende vrije trappen, maar Jarno staat steeds op de goede plaats. Het blijft dus spannend en Jarno gaat zelfs in de laatste minuut mee naar voor als we twee hoekschoppen op rij kunnen afdwingen. Alles of niets... Het werd niets, want de bal wordt gerecupereerd aan de zijlijn en vanop eigen helft in het verlaten doel geschoven, 4-2.

Na een redelijke eerste helft van onze leeuwen heeft Lochristi de scheve situatie na de rust kunnen rechtzetten, alhoewel onze jongens toch nog lang uitzicht hadden op een billijk gelijkspel. Na een zegereeks van negen wedstrijden op rij nog eens verliezen is natuurlijk geen ramp. Maandag en woensdag goed trainen en hopelijk knopen we tegen Merelbeke opnieuw aan met de overwinning!