ZATERDAG 15 DECEMBER 2012

SPORTING LOKEREN - MELSELE

3 - 4

Vandaag stond de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. Na een weekje verplichte rust moesten onze jongens het opnemen tegen het sterke Sporting Lokeren dat in de heenmatch duidelijk een maatje te groot bleek. Toen werd er met 0-5 verloren trouwens, maar moesten we het zonder sluitstuk Yarno Vermeire stellen. Vandaag waren het Yentel de Ben en Jens Petrusson, die ziek moesten afmelden. Alec Luyckx had na één minuutje al een waarschuwing gegeven met een schot dat over de verste kruising zoefde toen Olivier van Overtvelt in minuut twee een uittrap kon onderscheppen op rechts. Hij twijfelde niet en poeierde de bal vanop aanzienlijke afstand over de kansloze thuisdoelman, 0-1. Het duurde tot de zesde minuut alvorens Lokeren Jarno Stevelinck kon bedreigen aan de overkant. Hij kon nog net het schot uit de verre hoek ranselen en in hoekschop werken. Toch waren het onze jongens die de meeste drang naar het doel van de tegenstrever ontwikkelden. In minuut negen schildert Stefan Meert een hoekschop vanop links op het hoofd van Olivier, maar de bal gaat nog ruimschoots over de dwarslat. Na een kwartiertje spelen lijkt Sp. Lokeren dan toch het spel over te nemen en zorgt vanaf dan voor de meeste dreiging. Luca Vinck kan de bal centraal maar half ontzetten en de Lokerense aanvaller aarzelt niet om het geschenk met beide handen aan te nemen, Maico Roelandts kan er net niet aan en , 1-1. In de fase daarop kan Arne Heyndrickx zich doorzetten op de flank en voorzetten met rechts. De keeper kan de bal maar net voor de doellijn stoppen met zijn zitvlak. Toch is het de thuisploeg die alsmaar beter in de wedstrijd komt. Een dieptepas van Yarno Vermeire wordt onderschept door de centrale man van Lokeren. Hij mag vrij oprukken richting doel en met een welgemikte trap vloert hij Maico, 2-1. Drie dolle minuten van de thuisploeg zorgen voor evenveel doelpunten. In minuut achttien kan Yarno een verre voorzet maar half raken. De hoog opstuitende bal wordt vervolgens richting doel getrapt. Maico wil hem over doel wegduwen, maar verdwijnt tergend langzaam over zijn hoofd tegen de netten, 3-1. Dan pakken onze jongens opnieuw het spel in handen en gunnen Lokeren de tijd niet meer om te combineren. Na twintig minuten trapt Maico uit tot bij Aäron Weekers. Hij vindt Stefan links vooraan, die in één tijd de goed centraal opgerukte Aäron aanspeelt aan de eerste paal. Zijn eerste poging met rechts wordt nog gestuit door de keeper, maar de rebound met links belandt wel in doel, 3-2. Meteen ook de ruststand van een vrij evenwichtige eerste helft.

Tijdens de rust werd er even op gewezen dat tegen dit Lokeren er geen moment onoplettendheid mag optreden, want anders wordt dit direct afgestraft. We zijn nog geen minuut onderweg of de bordjes hangen al opnieuw in evenwicht. Alec zet zich door op links en zet voor. Arne besluit eerst nog op de keeper, maar Maarten Busschodts is goed gevolgd en duwt de 3-3 binnen. Melsele blijft het best combineren, maar echt uitgespeelde kansen komen er toch niet. In minuut veertien wordt een hoekschop van Lokeren prima ontzet door onze verdediging tot bij Stefan. Die stuurt op het gepaste moment Olivier weg in de diepte. Zijn schot met links gaat langs de verkeerde kant van de paal buiten. Rond minuut twintig is daar opnieuw Lokeren, dat het dichtst bij de winning-goal komt. Eerst komt Maico gepast uit en redt met de voeten, daarna halen ze te weinig uit een vrije trap dicht bij doel en tenslotte kan weer Maico in extremis redding brengen. Maar ook onze leeuwen geven zich nog niet gewonnen en gaan voor de volle winst in de laatste vijf minuten. Vlak voor affluiten gaat Aäron nog eens diep op de linkerflank en zet voor richting penaltypunt. Olivier trapt in eerste instantie op de keeper, ook de afvallende bal wordt door Maarten op de keeper getrapt. Maar wie komt daar als een duiveltje uit een doosje aangestormd? Jazeker... Aäron smijt zich vol overgave richting bal en kopt de 3-4 eindstand vastberaden binnen. Net zoals tegen Lovendegem scoort hij in de laatste minuut de winning-goal. Totale ontlading bij onze jongens na een superspannende wedstrijd, die beide kanten op kon. Toch kunnen we deze overwinning niet onverdiend noemen. Ze hebben zich voor meer dan 100% ingezet, sommigen zijn veel zweet en zelfs wat bloed verloren en de bal ging bijwijlen mooi van voet tot voet. De positieve evolutie t.o.v. de heenwedstrijd was duidelijk merkbaar. Blijven verder werken, jongens!